“life will be better in spring”
06/01/2011 - 07/01/2011 07/01/2011 - 08/01/2011 08/01/2011 - 09/01/2011 09/01/2011 - 10/01/2011 10/01/2011 - 11/01/2011 11/01/2011 - 12/01/2011 12/01/2011 - 01/01/2012 01/01/2012 - 02/01/2012 02/01/2012 - 03/01/2012 03/01/2012 - 04/01/2012 04/01/2012 - 05/01/2012 05/01/2012 - 06/01/2012 06/01/2012 - 07/01/2012 07/01/2012 - 08/01/2012 08/01/2012 - 09/01/2012 09/01/2012 - 10/01/2012 12/01/2012 - 01/01/2013 01/01/2013 - 02/01/2013 02/01/2013 - 03/01/2013 03/01/2013 - 04/01/2013 04/01/2013 - 05/01/2013 06/01/2013 - 07/01/2013 07/01/2013 - 08/01/2013 08/01/2013 - 09/01/2013 09/01/2013 - 10/01/2013

Untuk Kita Semua
26/01/2012 || 10:32

Assalamualaikum.


Semua perkara kita tak dapat nak luahkan semua tapi dengan cara kehidupan kita, kita dapat menunjukkan perasaan kita ketika itu. Mood kita pada setiap masa memainkan peranan penting untuk orang disekeliling kita. kalau kena marah sekali pun, terima walaupun ia pahit. 

Bak kata seorang kawan ni : "ku masih belajar untuk merangkak, meniarap pun belum tentu boleh " 

Thank you for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Kepulangan Kita ada Orang Tunggu
24/01/2012 || 12:24

Assalamualaikum.

video

First sekali tengok video ni main main sambil kemas baju. Aisyah laa nak sangat kyra tengokkan. dia yang tunjuk tapi bila balik rumah tengok sorg sorg, whoaaa! best and ohsemmm betul laa dorg buat. Actually dorg buat ni maybe untuk New Year untuk guess yang datang Malaysia.

 You know how everyone is doing flash mobs nowadays. Tapi if kita tengok betul-betul sebenarnya ia bukannya flash mob sangat. Salah niiii. Sebab flash mob is where orang awam join sekali kan? 

Good job and I proud to be Malaysian :)

Thank You for reading.

Till then.






Older Post . Newer Post
Jangan Berhenti Berharap
22/01/2012 || 16:26

Assalamualaikum. 

"La Illa Ha Illa Anta Subha Naka Inni Kuntum Minaz Za Limin." (Tidak ada Tuhan selain Engkau, Mahasuci Engkau. Sesungguhnya aku adalah termasuk orang-orang yang zalim.)

"Remember Me and I will remember you. And be grateful to me and do not reject faith" 2:152

Kita selalu minta doa bila dalam kesusahankan. and masa tu ingatan kita kat Allah tu sangatlah banyak. but then, lepas je kesusahan kita pergi, kita punya ingatan pun pergi. Dalam ayat ni Allah suruh ingat Dia setiap masa. Dan usaha untuk ingat Dia stiap masa. Bukan setakat ingat dan baca doa atau solat tanpa faham makna. 

Kita percaya every step kita ada org catat n akn kena soal n lastly kita akn dtempatkan kt syurga atau neraka.

Kita boleh rancang nak kahwin bile, tapi kita tak akan bole rancang mati

 "Dan, kadang-kadang, aku rasa better kita berdoa mintak "dapat yang terbaik" instead of mintak benda yang kita nak. "- Matlutfi90.

Thank you for reading this entry.

Till then.







Older Post . Newer Post
Malam Pertama?
18/01/2012 || 14:52

Assalamualaikum.

How are you readers? semua sihat dengan senyum paling ceria sekali pada hari ini. macam biasa laa keadaan di Merbok sangat panas. er, panas dan panas sampai nak bukak mata pun tak larat dah. okayy, back to title. title macam best and mesti korg dah terbayang dah apa dia ada dalam tajuk ni. terbayang apa? try bisik sikit. apa? bantal? tilam? ohh, lampu tidur yang romantic ?! haha. actually, kyra nak sharing sikit apa yang baru baru ni kyra dapat dengan pengisian tetang tajuk kat atas tuu. haha.

Apa yang dimaksudkan dengan malam pertama? firstly, pernah tak kita fikir yang malam pertama sebagai manusia yang lahir di dunia ni? kita lahir seperti kain putih yang tiada kotor. suci dari segala kekotoran tetapi sedar tak sedar yang umur kita makin hari makin tua. makin banyak benda yang kita lakukan. banyak benda kita lalui, susah senang nak study. korg ingat senang ke nak bangun pagi nak pergi class pukul 8. itu satu cabaran yang besar bagi kyra sebab orang yang kuat je yang akan lawan rasa menagntuk dia untuk pergi class. class malam apatah lagi. time time lepas makan kalau relax relax kjap pun best jugak then kena pergi class pulak. itu satu pengorbanan yang besar dalam hidup kita sebagai seorang student. kita kena bersyukur jugak sebab setiap kali kita tidur, kita diberi peluang untuk teruskan hidup. ehem ehem, jangan lupa ucap Alhamdulillah :) 


Usaha yang kuat akan dibalas dengan kegembiraan :D

Then, ada kita terlindas kat fikiran kita yang bijak bestari ini dengan malam pertama dia alam barzakh? ada tak? semua orang ingat mati tapi semasa hidup dekat dunia ini manusia seringkali terlepas pandang tetang pengorbanan mak ayah besarkan kita, terlepas pandang belajar, terlepas pandang nak lakukan perintah Allah. setiap manusia tidak sempurna tapi kalau kita ada salah sialp antara satu sama lain, tak salah kalau kita nak tegur untuk masa akan datang. so, sementara ada masa yang baik ni, baik kita saling pesan pesan pada sesiapa saja untuk kebaikkan semua. Sesungguhnya citaanNya sungguh indah belaka.

Terima kasih mama abah sebab besarkan kyra menjadi seorang manusia sehingga sekarang.

Muhasabah diri sendiri.

Thank you for reading.

Till then.





Older Post . Newer Post
Faith
12/01/2012 || 00:33

Assalamualaikum.

Hai readers. Semua okayy? Saya akan mendoakan kebahagiaan buat semua okayy. Hari berganti hari dan masa terus berjalan. Kita sekarang dah tengah bulan 1, 2012. Cepatkan? Test and quiz memang tengah best sangat laa kan? Haha. tension taktau nak cerita macam mana bila nak test and quiz. Yang penting kita buat terbaik. Ameen. 

To all readers, good luck in your quizzes and test.


Bukan mudah untuk mengukir senyum pada setiap helaian kisah hidup kita.

Doakan saya untuk mudah menempuh cabaran untuk hari akan datang dengan lebih kuat. Insyaallah.

Thank You for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Weekend
07/01/2012 || 18:52

Assalamualaikum.

Hai semua. entry yang simple dan ringkas. sebabnya takda masa and idea nak buat entry baru. minggu ni dah buat satu test and submit assignment bagai. submit then dapat markah minggu ni jugak . test minggu ni ialah test calculus. test dia boleh lahh tahan tapi takut macam nak masuk dewan spm dulu . sejuk kaki tangan sebab cuak sangat kan. and all the best untuk kawan kawan kyra yang akan ada test malam ni, next week dan semua. minggu yang sangat sakit ialah minggu ni jugak. And satu lagi, tunggu post yang menarik sikit pada ni. haha.


Assignment yang membunuh sangat sebab tak siap awal awal T.T


Next week banyak lagi test menunggu. so, doakan kyra dapat jawab semua. and rasa itu je lahh kot. byee :D

Thanks for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Hi 2012
01/01/2012 || 08:42

Assalamualaikum.

Happy New Year from me
Thank you soo soo much for being a part of my 2011 girls and boys.
I have been blessed to have met soo many amazing new friends,
and thanks soo much for all the love..
I love you sooo much!
2011 was a fantastic year,
let's hope 2012 is even better, insyaAllah :)


Tonight I'll be spending my New Year watching Ombak Rindu with Aisyah, Dino, and Bad.. hehe

Thank You for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post