“life will be better in spring”
06/01/2011 - 07/01/2011 07/01/2011 - 08/01/2011 08/01/2011 - 09/01/2011 09/01/2011 - 10/01/2011 10/01/2011 - 11/01/2011 11/01/2011 - 12/01/2011 12/01/2011 - 01/01/2012 01/01/2012 - 02/01/2012 02/01/2012 - 03/01/2012 03/01/2012 - 04/01/2012 04/01/2012 - 05/01/2012 05/01/2012 - 06/01/2012 06/01/2012 - 07/01/2012 07/01/2012 - 08/01/2012 08/01/2012 - 09/01/2012 09/01/2012 - 10/01/2012 12/01/2012 - 01/01/2013 01/01/2013 - 02/01/2013 02/01/2013 - 03/01/2013 03/01/2013 - 04/01/2013 04/01/2013 - 05/01/2013 06/01/2013 - 07/01/2013 07/01/2013 - 08/01/2013 08/01/2013 - 09/01/2013 09/01/2013 - 10/01/2013

Life
31/12/2011 || 02:39

Assalamualaikum.

Hai readers. Sihat semua? Tengah tengah malam yang sunyi ni rasa macam nak update blog untuk hari last tahun 2011. Dah hari sabtu? dah hari last? Wuaa, cepatnya.*tampar pipi kanan kiri* takut takut tengah mamai ka. Haha. Yla cik syakirah oi, dah sampai ending dah pun untuk tahun ni. banyak kenangan pahit manis untuk tahun ni. Banyak dugaan yang dah kita lalui sebelum ni. Untuk tahun ni kita jadikan semua kenangan itu sebagai catatan kehidupan kita untuk masa akan datang. Mana la tahu satu hari nanti bila kita ada dalam satu situasi, boleh kita berfikir kejap untuk diri kita sebelum ni. Boleh kita compare yang mana okayy and tak. memang dah besar pun tapi ada masa kita jadi macam budak budak kejap. Dan bila kita dah buat, mesti terdetik dalam hati kita rasa macam menyesal.

Umur pun makin hari makin tua dan umur Kyra pun dah berubah number dah ni. Number 1 masih lagi teguh di depan dengan penuh gagah perkaaa macam menara KLCC tu. haha. Tapi no kat belakang dah berubah dari 8 ke 9. Seriously cakap, rasa kejap sangat sangat untuk umur sweet 18 ni okayy. Alolo, sweet lahh sangatkan. haha. banyak jugak sejarah yang terjadi tahun ni and semua tu kyra simpan dalam kotak hati yang simpan kemas. Sure pencuri tak boleh masuk . Hehe. 

Actually kat sini kyra cuma nak sharesikit gambaran kehidupan kita. Bukan senang kita nak warnakan corak kehidupan kita dari tahun ke tahun akan datang. Kyra mengaku teramat susah macam baby baru nak bejalan. Kadang kadang kita jatuh, dan bila kita dah boleh berjalan, dah jadi satu kebanggaan bagi semua orang. Warna yang cantik melambangkan kehidupan kita yang indah. Ada jugak cabaran untuk kita melakar corak untuk kehidupan tapi kita kena kuat dan harungi tu walaupun dia sepahit mana pun. Maybe sepahit ubat paling tak sedap. haha. 


Thanks kepada kawan kawan kyra semua sebab nak berkawan dengan kyra. Classmate yang super duper hebat dan buat kyra sayang semua dengan dorg tu. Kawan kawan yang banyak tolong kyra dalam susah senang. Terima kasih atas pertolongan dan sudi berkawan dengan kyra yang selalu menyusahkan. Kita jumpa tahun depan dengan buku baru untuk 2012. 

Thank you for reading this entry. 

Till then.



Older Post . Newer Post
Family
29/12/2011 || 19:16

Assalamualaikum.

Hai readers. semua sihat? cuti ni kyra tak buat aktiviti apa apa pun. cuma duduk rumah, siapkan kerja yang perlu siap dan itu saja lahh kerja saya masa cuti midsem. kawan kawan yang lain dapat jugak jalan jalan dengan family, lepak lepak tapi kyra tak. saya rasa cuti yang seminggu ni lebih baik kyra duduk rumah tolong apa yang patut dan guna setiap saat dengan family kyra. okayy.

Hari sabtu malam yang lepas, kami satu family sebelah arwah mama buat majlis tahlil dan makan makan untuk berkumpul adik beradik. saja untuk merapatkan hubungan silaturrahim. dan wajib lahh makanan mesti ada. sedap sangat dengan puding yang makcik buat, nasi ayam and lain lain laa. so, jom kita tengok muka family saya yang handsome dan segak segak semua. haha. enjoy it :D


Saat saat tengah sedap makan.
Dari kiri, kak syikin, abg syahir, kak yanti, ateh and kak noor.


Ini pakcik dan maktam :)


BUJANG SEMUANYA :)
abg saiful, iman, pakteh and abg syamim.


menu malam tu ayam masak merah, air sirap, ada pencuci mulut sikit :)
banyak jugak dan tak ingat nama. hee


pakcik and abg syamim :)


ini ateh kyra yang pakai baju purple tu.
yang baju hijau tu rasanya dah kenal kot, banyak sangat dah gambar dia :)


muka ateh seronok ja mai part makan. hehe


alolo, semua comel lagi. nampak muda ja semua. hee


sepupu sepupu perempuan. 
ada lagi sebenarnya tapi tak datang :)




Programmer kyra ni :)


adik beradik abg syamim semua ni.


eh , ada jugak termasuk? hehe


Berjubah tu kak yanti namanya.


kanan abah, kiri pakdak. hehe


makcik comel.


Lastly ini toklong . hehe.

Sekarang kyra dah pandai bawak diri dengan orang ramai walaupun abah takda. so dengan cara ini kyra banyak belajar berdikari, cara bercakap, beradab dengan orang tua. semua kyra belajar sedikit demi sedikit :)

I love my family :D

Thanks you for reading this entry.

Till then.




Older Post . Newer Post
Nice Guys
27/12/2011 || 21:03

video





Older Post . Newer Post
The Making of Video Part 1
26/12/2011 || 19:31

Assalamualaikum. 

Hai semua. Sebenarnya hari dah start dah rindu kawan kawan kolej semua. hidup pun macam apa lagi, ke sana ke sini. buat assignment semuanya yang senang senang je dulu. nak mintak orang tolong buat pun semua orang busy so terpaksa laa buat sendiri. benda ni dah lama dah nak story kat korg. sebelum cuti mid sem hari tu si Aisyah ni beria sangat nak cover lagu Najwa Latif - Carta Hati. haha. dia nak jadi Najwa Latif letteww . opsss! sorry dinasour. kyra follow ja sebab memang hobi pun tangkap gambar semua. haha. Jom tegok Aisyah Bakar. 


Dia lahh artis, dia lahh director. memandangkan takde sesiapa sudi tolong ktorg hari tu, so kami berdua ja yang buat kerja semua ni. dugaan woo. kyra pun lupa dah dia tengah cakap apa tu. haha.


Ini lokasi kami. 


Okayy, test test. untung lahh Jame's dah popular sekarang :)


aceceii, siap nyanyi lagi. haha comel gituuu. Btw, setiap kali Dinasour ni mainkan Jame's, aku mesti mengantuk. GRR. Sekarang Jame's holiday pg KL . wuu.

Sorry, gambar kyra takde sebab Aisyah dia tak pegang sangat pun camera. haha. video bila dah siap nanti kyra upload okay. sekarang dalam process lagi nak buat semua tu. ingat senang ke nak buat. banyak dugaan. tambah tambah kerengga seriously memang banyak. kena gigit gigit lagi. wuu. susah wokk. okayy lahh, nanti kita sambung lagi. kyra nak buat assignment yang petang tadi tak siap lagi. byee.

Thank you for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
25/12/2011 || 18:14


Anyone can make you smile, many people can make you cry, but it takes someone really special to make you smile with tears in your eyes.



Older Post . Newer Post
Permulaan Yang Baik
23/12/2011 || 21:54

Assalamualaikum.

Haii semua. korg sihat untuk hari ni? takde sakit pape kan? almaklum lahh semua dah sampai rumah kepada kawan kawan Uitm aku semua. seronok je korg bila sampai depan rumah. senyum kalau boleh nak lebih dari telinga tu. haha. eh, kyra dok buat ayat pasrah apa pulak hang ni. haha. kbye.


And hopefully korg happy dengan family semua dalam masa seminggu sebelum balik kolej and jumpa dengan test test bagai. haha.

Just nak cakap yang kyra berjaya balik naik bus sorg sorg. wink wink! haha. nampak sangat tak penah naik sebelum ni. apalah kyra, okayy , sekarang dah berdikari, tu je nak cakap :)

Sorry, this is short entry sebab idea sangat sangat kering time sekarang :)

Wahai selsema, jauh jauh sikit pada kyra, tengah bercuti ni. jangan kacau lagi eh? hehe

Thank you for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Mid Sem Break.
22/12/2011 || 18:01

Assalamualaikum.

Heyy! Apa khabar semua? Sihat? Kyra kat merbok yang indah lagi damai ni sihat je untuk minggu ni. Minggu ni minggu yang memenatkan jugak sebab walaupun class ada gap banyak tapi assignment dapat macam budak budak dapat lolipop. haa, macam tu lahh gayanyaa. ke sana ke sini jalan jalan . penat oo penat. kaki ni kalau boleh bercakap rasanya dia dah menjerit siap cakap penat lagi! haha. emo pulak. sorry sorry.


Cepat betul masa berlalu.

Today, this entry just wanna to say happy holiday for Uitm's student on mid sem break for 1 week only. haha. berholidaylahh  anda bersama dengan assignment yang handsome handsome belaka. harap harap korg dapat jaga diri untuk cuti ni. jangan terlalu seronok sampai orang masuk sem bersama assignment dan date dengan test, korg tak masuk pulak. Haha.

Di sudut hati jeles tengok orang yang dah angkat beg besoo besoo balik rumah. And pada kawan kawan yang sekarang ada kat rumah tu jangan lahh update status kat fb "sweet home". jeles ni. esok baru kyra balik. haha.

Lastly, happy holiday for everybody. Love you all and take care :)

Thank you for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Holiday
18/12/2011 || 21:14

Assalamualaikum.

Semua sihat ke tak ni? makan belum? kyra puasa hari ni. Tergugat sikit tengok orang makan tapi tak kisah lahh. Boleh tahan lagi ni. Eh, lama dah tak post gambar gambar yang agak annoying dekat korg sebab korg kena scroll banyak banyakkan. #kbai. Tak kisah laa ape korg nak cakap, janji kyra tawu nak buat ape kan. 

Ehem ehem. Testing. okayy, nak cerita sini yang last week kyra dengan Aisyah (Dinasour) pergi jalan jalan Penang. Benda ni just ajak ajak gitu je tapi tak sangka jadi betul. ktorg jalan jalan Padan Kota, Gurney Mall and last Batu feringgi. Pergi sana sebab nak naik kuda dekat Batu Feringgi tapi kuda dah takde kat sana sebab tah, maybe orang tak suka tapi.. Aisyah cakap satu hari dia nak bawak kyra naik kuda jugak. okayy, nanti kyra tunggu. haha. 

Jom check out ape ktorg buat kat sana sampai satu hari naik bus , turun bus je kan. See, kuat tak kaki ktorg? haha. eh, continue dengan gambar first. cakap banyak betul lahh kyra ni. hee. sorry yaa :)


Padang Kota :)


dinasour aku pun nak jugak. haha


candid tapi apa motif aku buat macam nipun aku tak tau laa


muahahaha :D


shopping ! shopping !


macflury milo ! yummy !


besooonyaa gajah ni !




panas time ni :D



takut dengan air LAUT !



can't forget this moment 


peace :D

Ktorg jalan jalan sampai petang. memang sangat sangat letih laa balik tu. malam tu aku tdo awal. hee.

Thanks aisyah teman aku jalan jalan walaupun kau penat !

I love you dinasour. haha

Thank you for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Good Bye
12/12/2011 || 20:19

Assalamualaikum.

Hai semua! sihat? kyra sihat je sekarang. alhamdulillah kaki pun sakit kejap kejap je walaupun jalan banyakkan. post kali just post yang pendek and nak wish pada kawan kyra ni. dia seorang yang baik, suka amek berat and dia sangat penyayang. seriously tak tipu. hehe. tapi sejak dua menjak ni tak tawu lahh apa yang jadi dan kyra terlepas pandang pasal hal ni. dah kawan lama and kami sangat rapat. firstly sebab post entry ni sebab nak hargai segala post post dekat blog dia pasal kyra. kyra hargai semua. 

Terima kasih wahai sahabat.

Then maybe ni last kyra bercakap semenjak kita berkawan yang kyra mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. harap apa yang tersinggung and yang terasa dalam hati, mintak dimaafkan. halalkan semua duit yang kawan belanja, makan, minum. insyaallah jika Allah panjangkan umur lagi, kita jumpa lagi :)


Lastly, kyra nak kawan jaga diri and buat yang terbaik untuk hidup nanti. jangan lupa kyra walaupun kyra banyak susahkan kawan. Terima kasih atas semua pengorbanan, apa apa yang baik untuk kyra. terima kasih sekali lagi. kyra simpan semua kata kata kawan untuk panduan hidup. Good luck 


Thank you for reading this entry.

Till then.



Older Post . Newer Post
Thank You For Bad and Aey :D
07/12/2011 || 08:46

Assalamualaikum.

Good morning everyone. Have e nice day today. sekarang terlalu busy dengan assignment and quizes pun start minggu depan. so, nak update blog pun curi curi je masa. tapi ada jugak orang lain sempat je update, jangan nak kasi alasan kyra. hehe. okayy, back to topic kita dalam entry kali ni. Post ni nak cakap thanks dekat Aisyah and Bad sebab dah tolong kyra siapkan assignment kyra. kyra tau, kyra ni mak nenek sikit. suka sangat mengeluh buat kerja. and Aisyah suka marah kyra sebab main main. bunyi dia macam dinasour lagi. "GRRRRR" sampai nampak gigi besi dia tuu. haha. 

Minggu lepas dorg tolong kyra amek gambar untuk assignment kyra. lecture BEL kyra suruh buat assignment pasal "Activity during Hari Raya" . then dia nak siap gambar semua and nak kena cerita pasal gambar tuu. memang ARGHHHH! macam malas and takde masa kan? and kyra dah dapat orang yang baik dan rajin untuk tolong kyra. Thanks again tu Aisyah and Bad. 

Jom kita tengok gambar tuu semua. haha.


Pegi beraya bawak pizza hut. memang HOT ! haha



Alolo . comel lahh Bad time ni :D


Ada james dekat tepi tuu. aceceii, knon tengah sembang laa ni and aisyah tengah terbaring amek gambar ktorg. haha.


Konon tengah tunggu bus la ni. tengok muka bad macam risau.

Thank you again for Aey and Bad. I love so much. byee

Thank you for reading this entry.

Till then.





Older Post . Newer Post
02/12/2011 || 01:45

Hati ini rasa ingin menjerit sekuat mungkin untuk menerangkan apa yang saya rasa buat masa sekarang.
Aku kematian kata kata untk bersuara.



Older Post . Newer Post